Skip to main content

Groenbeleving voor ouderen.

Waar en voor wie: Ik bied natuurlijke bloemschik workshops aan voor ouderen in tehuizen, buurtcentra, dagopvang en bij mensen thuis.

Waarom: Ik wil uw instelling, personeel of mantelzorger ontzorgen door een totaalpakket aan te bieden. Er hoeft niets te worden voorbereid, dat doe ik. De ouderen worden door mij aan het werk gezet en begeleid. Dit gaat door middel van een stappenplan. 

Doel: Dat de ouderen er nieuwe energie van krijgen, er positiviteit uit halen en trots op zichzelf kunnen zijn. Het gevoel van welzijn wordt hiermee verhoogd, wat de gezondheid ten goede komt. Uiteraard heeft men aan het eind een mooi stukje om mee te nemen naar huis of om weg te geven.

Hoe: Alle materialen worden afgepast en de deelnemers krijgen stap voor stap uitgelegd wat te doen. Zo kan iedereen het volgen en ontstaat er een mooi bloemstuk. 

Uitgangspunt: De ouderwetse en degelijke gezelligheid van vroeger en zelf interactie met een kwinkslag naar de moderne tijd onder leiding van een ervaren bloemschik docent met ervaring in de zorg. 

Voorwaarden: 

  • Indien mensen in groepsverband deelnemen en beperkingen hebben is het belangrijk dat er extra vrijwilligers beschikbaar zijn. 
  • U stelt de ruimte beschikbaar
  • Uw organisatie zorgt voor koffie/ thee en wat lekkers
  • Uw organisatie inventariseert het aantal deelnemers van te voren door middel van een intekenlijst. Zodat er voldoende materialen aanwezig zijn voor alle deelnemers.  

Onze expert

Emmy Schaap- Blauw