Skip to main content

Wie ben ik?

Ik ben Emmy Schaap- Blauw,19 mei 1958 geboren. 

Vanaf 1977- 1995 ben ik bloemist geweest, eerst in Loosdrecht, later in Baarn, sinds oktober 2016 werk is als ZZP’er zonder vaste locatie: 

Ik heb mijn vakdiploma gehaald in 1977 op het MBO 4 te Aalsmeer. Ik heb meer dan voldoende ervaring opgedaan in het bloemenvak gedurende al die jaren. Mijn specialiteit is dat ik emoties kan verwoorden met bloemen en op de persoon kan werken, hiermee onderscheid ik me van anderen. 

Nadat ik gestopt ben als bloemist ben ik via allerlei omwegen terecht gekomen in de zorg. Ik heb 9 jaar in een herstelcentrum gewerkt. Ik heb veel meegemaakt en allerlei soorten werkzaamheden gedaan. Eerst als assistent helpende en later als facilitair coördinator en secretarieel medewerker. 

Ik ben tevens ervaringsdeskundige in allerlei situaties van zorg omdat ik zelf vanaf jongs af aan mantelzorger ben geweest van familieleden. Ik heb 10 jaar lang gezorgd voor mijn man met vasculaire dementie, gelukkig heb ik hem met veel hulp helemaal thuis kunnen houden en ben sinds januari 2022 alleenstaand en geen mantelzorger voor familieleden meer.

Ik ben sinds ik als ZZP’er  in 2016 gestart ben professioneel individueel begeleider. Ik heb veel ervaring met mensen met dementie, kanker, Parkinson, niet aangeboren hersenletsel en persoonlijkheidsstoornissen.

Ik ben zorgzaam en heb het hart op de goede plaats en ben graag bezig met mensen en hun welzijn. Ik heb hart voor de natuur en kies dan ook eerder voor biologisch en alternatieve geneeswijzen als voor reguliere wegen. Uiteraard werk ik wel samen met de artsen die u bezoekt en respecteer ik het als u en uw zorgvrager een andere mening hierover hebben.

Ik heb sinds 6 jaar een biologische volkstuin waar ik zoveel mogelijk zelfvoorzienend probeer te kweken. Dit is mijn plek om tot rust te komen en mijn energie weer op te laden. Dit is voor mij als hoog sensitief persoon erg belangrijk om goed in mijn werk en de maatschappij te kunnen functioneren, waar veel prikkels op mij af komen.

Ook wil ik gebruik gaan maken van de nieuwe deelmaatschappij en ga ik graag verspilling tegen. 

Onze dochter heeft op de vrije school gezeten, waar ik jaren in de pluktuin van de school biologisch dynamisch getuinierd heb. Mijn schoonmoeder heeft in een antroposofisch verpleeghuis gewoond. Bij beiden ben ik in aanraking met de antroposofie gekomen en ben ik in mijn hart geraakt door de filosofie van hoe ze tegen het leven aankijken en er mee omgaan. De opgedane kennis en ervaring in al mijn afgelopen levensjaren gebruik ik in mijn missie. Ik werk vanuit mijn hart. Ik wil het welzijn van mensen helpen verbeteren, ze trots op zichzelf laten zijn, ze bewuster maken van al het moois in de natuur en mijn enthousiasme delen. Ik vind het belangrijk te zoeken naar wat nog wel kan bij mensen met een beperking, zodat ze nog deel blijven nemen aan de maatschappij en in het leven staan. Ook ben ik in staat om mensen te helpen ontzorgen en zo van overleven naar leven te komen. Ik ben een multifunctioneel mens en als ik met allerlei goede dingen bezig ben, dan ben ik op mijn best!

Onze expert

Emmy Schaap- Blauw